1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Adana’da Madeni Yağ ve Oto Bakım Ürünleri Üretim Tesisi kurulacak

Adana’da Madeni Yağ ve Oto Bakım Ürünleri Üretim Tesisi kurulacak

Gemaoil, Adana’da kuracağı tesiste yılda 43 bin 500 ton madeni yağ, 9 bin 600 ton/yıl gres yağ, 4 bin 800 ton/yıl antifiriz ve 3 bin ton/yıl adblue üretecek.

Adana’da Madeni Yağ ve Oto Bakım Ürünleri Üretim Tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Adana’nın Ceyhan ilçesinde kurulacak olan tesiste gres ve sıvı olmak üzere madeni yağ grubu için günlük toplam 177 ton üretim yapılacak.

Adana İli, Ceyhan İlçesi, Yumurtalık Serbest Bölgesinde 53.102 m2‘lik alan üzerinde, Gemaoil Kimya San. Tic. A.Ş. tarafından Madeni Yağ ve Oto Bakım Ürünleri (Antifriz Adlue) Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 95 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak olan tesiste piyasadan tedarik edilen hammaddelerin, ürün tipine göre belirli reçeteler ile ısıtılarak karıştırılması esasına dayalı üretim gerçekleştirilecek. Bu karıştırma işlemi sonrasında madeni yağ, gres, antiriz ve adblue üretilecek. 

40 kişinin istihdam edileceği tesiste yılda 160 bin ton baz yağlar ve 50 bin ton/yıl ekstraklar hammadde olarak kullanılacak. Ayrıca bazı yardımcı maddeler de kullanılacak. 

Tesiste yılda 43 bin 500 ton madeni yağ, 9 bin 600 ton/yıl gres yağ, 4 bin 800 ton/yıl antifiriz ve 3 bin ton/yıl adblue üretimi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler