1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Almanya’ya LNG satışı için tarih verdi

ABD Almanya’ya LNG satışı için tarih verdi

Enerji Günlüğü - ABD, 4 yıl içinde Almanya'ya sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sevkiyatına başlamayı hedefliyor.Alman Bild gazetesine konuşan ABD...

ABD Almanya’ya LNG satışı için tarih verdi

Enerji Günlüğü - ABD, 4 yıl içinde Almanya'ya sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sevkiyatına başlamayı hedefliyor.

Alman Bild gazetesine konuşan ABD Enerji Bakan Yardımcısı Dan Brouillette, ABD şirketlerinin Almanya'ya sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sevkiyatına en geç 4 yıl içinde başlamalarını beklediklerini söyledi. 

Brouillette, "ABD'den Almanya'ya LNG sevkiyatı kesinlikle başlayacak, burada sorulması gereken sonu ne zaman. ABD'nin LNG sevkiyatı başladığında Gazprom her istediği fiyatı alamayacak" diye konuştu. 

Almanya, hali hazırda doğalgaz ithalatının yüzde 60’ını Rusya'dan yapıyor. Rusya Kuzey Akım 2 projesi ile Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesini ikiye katlayarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkarmayı planlıyor. Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

ABD’DEN KUZEY AKIM 2 TEHDİDİ

ABD KUZEY AKIM 2’YE YAPTIRIM İÇİN DÜĞMEYE BASTI

ALMANYA'DAN ABD'YE LNG TERMİNALİ JESTİ

Önceki ve Sonraki Haberler