1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Alstom’un hidrojen yakıtlı treni Almanya’da hizmette

Alstom’un hidrojen yakıtlı treni Almanya’da hizmette

Enerji Günlüğü - Almanya, dizelle çalışan trenlerin çevreye verdiği zararın önüne geçmek için Alstom tarafından geliştirilen sıfır emisyon salan...

Alstom’un hidrojen yakıtlı treni Almanya’da hizmette

Enerji Günlüğü - Almanya, dizelle çalışan trenlerin çevreye verdiği zararın önüne geçmek için Alstom tarafından geliştirilen sıfır emisyon salan hidrojen yakıt hücreli trenleri kullanmaya başladı. 

Alman ulaşım otoritesi Elbe-Weser-Verkehrsbetriebe (evb), Alman teknoloji şirketi Siemens’in yarısını satın aldığı Fransız tren rayları ekipman üreticisi Alstom şirketi tarafından geliştirilen hidrojen yakıt hücreli trenin Almanya'da hizmete girdiğini açıkladı.

Açıklamada, "Coradia iLint" adı verilen ve sessiz olma özelliğine sahip trenin saatte 140 kilometre hıza çıkabildiği ve Almanya'nın Aşağı Saksonya bölgesindeki 100 kilometrelik bölgeye hizmet vereceği belirtildi. Trenin ihtiyaç duyduğu hidrojen yakıtı ise trenin işletme güzergahındaki Bremervörde istasyonunda gaz şeklinde muhafaza ediliyor.

Avrupa'daki yolculuğuna başlayan trenin orta vadede seri üretimi yapılacak. Alstom, Aşağı Saksonya Yerel Taşımacılık Otoritesi Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) için değeri 81 milyon euro olan 14 yakıt hücresi treni daha yapacak.

ALMANYA ALSTOM’UN HİDROJEN YAKITLI TRANLERİNİ KULLANACAK

ALSTOM’UN HİDROJEN YAKITLI TRENİ TEST EDİLECEK

 
Önceki ve Sonraki Haberler