1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin kış üretim kısıntısını eyaletlere bırakabilir

Çin kış üretim kısıntısını eyaletlere bırakabilir

Enerji Günlüğü - Kış aylarında artan hava kirliliğini önlemeyi amaçlayan Çin yönetimi, her eyaletin ağır sanayide kendi kış üretim kısıntısını...

Çin kış üretim kısıntısını eyaletlere bırakabilir

Enerji Günlüğü - Kış aylarında artan hava kirliliğini önlemeyi amaçlayan Çin yönetimi, her eyaletin ağır sanayide kendi kış üretim kısıntısını belirlemesine izin verebilir. 

Çin hükümetinin ülkenin kuzey bölgelerinde her eyaletin kendi üretim kısıntısını belirlemesini istediği bildirildi. Kaynaklar ağır sanayide üretim kısıntısı için merkezi hükümetin daha önceki planından vazgeçebileceğini belirtti. Değişikliğin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı tarafından değerlendirildiğini belirten kaynak, planın detayları konusunda bilgi vermedi. Bakanlığın daha önceki taslak önerisinde çelikte % 50 ve alüminyumda % 30 üretim kısıntısı öngörülüyordu. 

HEBEİ EYALETİ’NDEN DÜŞÜK EMİSYONLU SANAYİLERE MUAFİYET

Öte yandan Çin'in Hebei Eyaleti, kış üretim kısıntısından düşük emisyon sanayi tesislerini muaf tutacak. Çin'in hava kirlilik oranı yüksek eyaleti Hebei, çelik, kok kömürü, demir dışı, inşaat malzemeleri, karbon, kimyasal ve ilaç sanayisini içeren ağır sanayide kış sezonunda kapsamlı üretim kısıntısı yasağına sıkı şekilde devam edileceğini açıkladı. Eyalet yönetimi, üretim kısıntısı oranının her şirketin emisyon seviyesine göre belirleneceğini belirtti. Açıklamaya göre ultra emisyon standartlarını yerine getiren sanayi tesisleri kışın üretim kısıntısından muaf tutulacak. Havaya toz, sülfür dioksit, nitrojen oksit, karbon monoksit ve uçucu organik bileşenler göndermeyen şirketler de üretim kısıntısından muaf olacak. Hebei eyaleti, kirlilikle mücadele önlemlerinin detaylarının hala ilerleme aşamasında olduğunu da açıklamaya ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler