1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı için zirve

Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı için zirve

Enerji Günlüğü - İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan, Doğu Akdeniz doğalgazının Avrupa’ya ulaştırılması için Doğu-Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı’nın...

Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı için zirve

Enerji Günlüğü - İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan, Doğu Akdeniz doğalgazının Avrupa’ya ulaştırılması için Doğu-Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı’nın döşenmesi konusunu değerlendirdiler.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulides ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias bir araya gelerek, Avrupa'ya denizaltından gaz boru hattı planını görüştü. Ayrı ayrı da görüşen bakanlar, Doğu Akdeniz doğalgazının Avrupa’ya ulaştırılması için kurmayı planladıkları İsrail-Kıbrıs-Yunanistan Doğu-Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı’nın döşenmesi konusunu ele aldılar. Liderler ayrıca, bölgesel meseleler, işbirliğinin derinleştirilmesi ve çok uluslu bir yangın söndürme gücü oluşturma girişimini de tartıştılar.

Üç ülke olarak düzenli toplantılarından birini daha gerçekleştirdiklerini ve çevre, enerji, güvenlik, acil servisler, turizm vb. işbirliği yaptıkları birçok konunun olduğunu belirten Netanyahu, “Şu anki odak noktamız enerji ve Doğu Akdeniz boru hattının geliştirilmesi. Bu harika bir proje, dünyanın en büyük su altı projelerinden biri olabilir. Ve açıkçası, bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler