1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak’ın petrol ihracatı arttı

Irak’ın petrol ihracatı arttı

Enerji Günlüğü - Ağustos ayında ham petrol ihracatını bir önceki aya göre 2 milyon varil artıran Irak, OPEC içinde Suudi Arabistan’dan sonra ikinci...

Irak’ın petrol ihracatı arttı

Enerji Günlüğü - Ağustos ayında ham petrol ihracatını bir önceki aya göre 2 milyon varil artıran Irak, OPEC içinde Suudi Arabistan’dan sonra ikinci en çok petrol ihracatı yapan ülke oldu.

Irak Petrol Bakanlığı Sözcüsü Asım Cihad’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Irak bir önceki aya göre ağustosta yaklaşık 2 milyon varil fazla petrol ihraç etti. Cihad, ülkenin orta kesimi ve güneyindeki petrol yataklarından Ağustos ayında ihraç edilen ham petrolün 111 milyon 61 bin 618 varile ulaştığını belirtti.

Böylece Irak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) içinde Suudi Arabistan’dan sonra ikinci en çok petrol ihracatı yapan ülke oldu.

PETROLDEN 7.7 MİLYAR DOLAR GELİR

Petrol ihracatından 7 milyar 729 milyon 57 bin dolar gelir elde edildiğini aktaran Cihad, bu gelire kuzeydeki Kerkük petrollerinin dahil olmadığını kaydetti. Irak’ın temmuz ayındaki ham petrol ihracatı 109 milyon 850 bin varil olarak açıklanmıştı.

Resmi verilere göre Irak günlük yaklaşık 4,5 milyon varil petrol üretiyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler