1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ExxonMobil, İngiltere'deki rafinerisini yenileyecek

ExxonMobil, İngiltere'deki rafinerisini yenileyecek

Enerji Günlüğü - ABDli petrol şirketi ExxonMobil, yarım milyon pound yatırım yaparak İngiltere'nin en büyük petrol rafinerisi Fawley’i yenileyecek.ABD'nin...

ExxonMobil, İngiltere'deki rafinerisini yenileyecek

Enerji Günlüğü - ABDli petrol şirketi ExxonMobil, yarım milyon pound yatırım yaparak İngiltere'nin en büyük petrol rafinerisi Fawley’i yenileyecek.

ABD'nin en büyük petrol şirketi ExxonMobil, İngiltere'nin en büyük petrol rafinerisini yenilemek için İngiltere'de bu sektörde son 30 yılda görülen en büyük yatırımı yapacağını açıkladı. ExxonMobil, İngiltere'nin güney kıyısı Hampshire’daki Fawley rafinerisi için 500 milyon pound (GBP) harcayacak. 

ExxonMobil yaptığı açıklamada, tüm gerekli izinlerin alınması ve planlama başvurularının yapılması için hazırlıkların yapıldığını ve gelecek yılın başlarında yatırımla ilgili nihai bir karar vermeyi beklediklerini belirtti.

Yerel otoritelerin projeyi onaylaması halinde Fawley Rafinerisi, Avrupa ithalatlarına yönelik artan talebi karşılayabilmek için daha fazla yüksek kaliteli dizel üretecek. Günde 270 bin varil ham petrol işleyen rafineri mevcut durumda İngiltere’deki her altı araçtan birinin yakıt ihtiyacını karşılıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler