1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. ABD’den İran yaptırımları öncesi enerji işbirliği turları

ABD’den İran yaptırımları öncesi enerji işbirliği turları

Enerji Günlüğü - İran yaptırımları öncesi petrol piyasasında büyük bir dalgalanma yaşanmasının önüne geçmek isteyen ABD, Suudi Arabistan ile dünya...

ABD’den İran yaptırımları öncesi enerji işbirliği turları

Enerji Günlüğü - İran yaptırımları öncesi petrol piyasasında büyük bir dalgalanma yaşanmasının önüne geçmek isteyen ABD, Suudi Arabistan ile dünya petrol piyasasını ve nükleer enerjide işbirliğini görüştü. 

ABD, İran'a yönelik yaptırımların yürürlüğe gireceği Kasım ayı öncesinde petrol fiyatlarında ciddi bir yükseliş olmaması için Suudi Arabistan gibi kapasitesi olan ülkeleri üretimlerini artırma yönünde cesaretlendirmeye çalışıyor. ABD Enerji Bakanı Rick Perry, dün Washington'da Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih ile bir araya geldi. 

ABD Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Perry ve al-Falih dünya petrol piyasalarındaki durumu, ABD ve Suudi Arabistan'ın sivil nükleer enerji alanında işbirliğini, fosil yakıtların temizlenmesi için teknolojilerinin paylaşılması çabalalarını görüştüler. 

Suudi Arabistan tarafı ise görüşmeye ilişkin açıklama yapmadı.

Diplomatik kaynaklara göre, ABD Enerji Bakanı Perry, 11-13 Eylül tarihlerinde ise Moskova'yı ziyaret edecek ve Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak ile bir araya gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler