1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İstanbulkart atık plastik ve metallerle dolacak

İstanbulkart atık plastik ve metallerle dolacak

Enerji Günlüğü - İstanbul’un farklı noktalarına yerleştirilecek 100 adet otomata plastik ya da metal atanların kartına belli oranlarda dolum yapılacak.İstanbul...

İstanbulkart atık plastik ve metallerle dolacak

Enerji Günlüğü - İstanbul’un farklı noktalarına yerleştirilecek 100 adet otomata plastik ya da metal atanların kartına belli oranlarda dolum yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise bu konuyla ilgili uzun süre önce duyurduğu bir projeyi sosyal medyada yeniden gündeme getirdi. Proje kapsamında İstanbul’un farklı noktalarına İSBAK tarafından yapılan 100 otomat yerleştirilecek. Bu otomatlara plastik ya da metal atanların kartına belli oranlarda dolum yapılacak.

Elektronik olan “Akıllı Konteyner”lar getirilen atıkları ayırt edebilecek ve istenilenin dışında atıkları tanımlayarak kabul etmeyecek. Sensörler tarafından algılanan atıkları alan otomat kişileri sesli ve görüntülü olarak yönlendirecek. Atıklar makineye girdikten sonra İstanbulkart’lara atıkların değeri kadar kredi tanımlanacak.

İBB İstanbul’da günlük yaklaşık 17 bin tonu bulan evsel atığın geri dönüşümüne ve doğaya zarar vermemesine katkı sağlamayı hedefliyor. Uygulama ile ilgili henüz net bir tarih ve dolum miktarları açıklanmadı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler