1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yayla Enerji’nin Sincan’daki GES arazisinin imar değişikliği onaylandı

Yayla Enerji’nin Sincan’daki GES arazisinin imar değişikliği onaylandı

Enerji Günlüğü – Yayla Enerji’nin Ankara Sincan’da GES için kiralamak istediği arazisiyle ilgili imar değişikliği talebi, Büyükşehir Belediyesi...

Yayla Enerji’nin Sincan’daki GES arazisinin imar değişikliği onaylandı

Enerji Günlüğü – Yayla Enerji’nin Ankara Sincan’da GES için kiralamak istediği arazisiyle ilgili imar değişikliği talebi, Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından kabul edildi. 

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret AŞ, yatırım amaçlı gayrımenkullerinden (YAG) biri olan Sincan ilçesi Temelli/Ücret Mahallesi, 124 Ada 202 parselde yer alan 144.403,22 m2 yüzölçümlü tarla vasıflı arazinin, 88.644 m2’lik kısmında, güneş enerjisi santrali (GES) kurulmak üzere; 1/5000 ölçekli GES nazım imar planı değişikliği talebinde bulunmuştu. 

Şirketin talebi, Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından değerlendirilerek, kabul edildi. 

Söz konusu nazım imar plan değişikliği 03 Temmuz 2018 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ilan panosunda bir ay süreyle askıda kaldı. Karar, Büyükşehirdeki askı sürecinin tamamlanmasının ardından, Sincan Belediyesi’nde de askıya çıkarıldı. Değişiklik kararı, Sincan Belediyesi’ndeki askı süreci sırasında bir itiraz olmaması durumunda kesinleşmiş olacak. 

Şirket, Büyükşehir Belediye Meclisi kararında belirtilen, yerine getirilmesi gereken yasal ve idari süreçler tamamlandıktan sonra, araziyi GES projesi yapılmak kaydıyla kiraya verecek. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler