1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. JESDER, İzmir Tire’deki alıkoyma eylemini kınadı

JESDER, İzmir Tire’deki alıkoyma eylemini kınadı

Enerji Günlüğü – JesDer, İzmir Tire’de jeotermal sondaj hazırlığındaki ekibe yapılan saldırıyı kınadı. Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları...

JESDER, İzmir Tire’deki alıkoyma eylemini kınadı

Enerji Günlüğü – JesDer, İzmir Tire’de jeotermal sondaj hazırlığındaki ekibe yapılan saldırıyı kınadı. 

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, İzmir Tire’de jeotermal sondaj için hazırlık çalışması yapan şirket görevlileri ile Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin, bir grup tarafından 3 saat boyunca zorla alıkonulması ve araçlarının tahrip edilmesi olayıyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Olay öncesinde yerel halktan iki farklı grup arasında sondaj çalışmalarıyla ilgili tartışma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçaklanmıştı. 

Ufuk Şentürk açıklamasında, “Diyaloğun yerini şiddetin aldığı durumlarda barıştan, toplumsal gelişmeden söz etmek imkansız olur. Tire’de yaşananlar ‘Olacağı buydu’ dedirtmiştir. Uzattığımız dostluk elini reddederek jeotermal enerjiye karşı provokasyon diliyle yaklaşan grupları, olayların daha da kötü noktalara tırmanmasını engellemek için bir an önce aklıselime dönmeye davet ediyoruz” dedi.

Ufuk Şentürk, jeotermal enerji kaynaklarının yenilenebilir, sürdürülebilir, yerli, ve temiz enerji kaynağı olduğunu hatırlattı ve fosil yakıtlı santrallere göre çevreye çok daha az olumsuz etkide bulunduğunu kaydetti. Şentürk halkın bütün sorularını cevaplamaya hazır olduklarını bildirdi ve jeotermal enerjiye karşı önyargılı kampanya yürütenlere hoşgörü ve diyalog çağrısı yaptı. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler