1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. AB Çin güneş panellerine ticari kısıtlamayı kaldırdı

AB Çin güneş panellerine ticari kısıtlamayı kaldırdı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), Çin'den ithal edilen güneş panellerine 5 yıldır uyguladığı ticari kısıtlamaları kaldırma kararı aldı.Çin'den...

AB Çin güneş panellerine ticari kısıtlamayı kaldırdı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), Çin'den ithal edilen güneş panellerine 5 yıldır uyguladığı ticari kısıtlamaları kaldırma kararı aldı.

Çin'den gelen güneş panelleri üzerindeki AB anti-damping önlemleri sona erdi. Avrupa Birliği Komisyonu, Çin'den ithal edilen güneş panellerine, waferlara ve hücrelerine yönelik 5 yıldır uygulanmakta olan ticari kısıtlamaların yeni yenilenebilir enerji hedeflerini yakalamasına yardımcı olması amacıyla kaldırılmasına karar verildiğini açıkladı. Karar Avrupa Komisyonu’nun sektörün daha genişletilmiş bir araştırma talebini reddetmesi üzerine Pazartesi günü alındı. Açıklamada, kararın Avrupa'daki güneş paneli üreticileri ve kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda alındığı kaydedildi. 

AB, Çin'in güneş paneli sektörüne yönelik anti damping vergilerini 2013 yılında yürürlüğe koymuştu. Çinli güneş paneli üreticileri, Avrupa'da asgari fiyattan ya da üstünde satış yapmaları halinde, gümrük vergisi vermiyorlardı. Ancak bu fiyattan daha ucuza sattıklarında, yüzde 64,9'a kadar vergiye tabi oluyorlar. 

SolarPower Europe Başkanı Christian Westermeier, "Bu, Avrupa güneş enerjisi endüstrisi için bir dönüm noktasıdır. Avrupa Komisyonu, ticari kısıtlamaları kaldırarak, günümüzde Avrupa güneş sektörü önündeki en büyük engeli kaldırmıştır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler