1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İdris Küpeli Bereket Enerji CEO’su oldu

İdris Küpeli Bereket Enerji CEO’su oldu

Enerji Günlüğü –  Bereket Enerji Grubu’nun CEO görevine İdris Küpeli atandı. Bünyesinde Aydem, Gediz Elektrik Perakende Satış, ADM,...

İdris Küpeli Bereket Enerji CEO’su oldu

Enerji Günlüğü –  Bereket Enerji Grubu’nun CEO görevine İdris Küpeli atandı. 

Bünyesinde Aydem, Gediz Elektrik Perakende Satış, ADM, GDZ Elektrik Dağıtım şirketlerini barındıran Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, İdris Küpeli’yi tebrik etti ve şunları söyledi; “Yeni CEO’muzun Grubumuza ve tüm paydaşlarımıza değer katacağına, yeni başarılara imza atacağına ve sürdürülebilir karlı büyüme stratejilerimize katkılar sağlayacağına inanıyorum”. 

 

İdris Küpeli, ABD’deki Florida International University’de Finans ve Uluslararası İşletme çift anadal lisans eğitimi yaptı. Daha sonra ABD’de University of Miami’de aynı bölümler üzerine yüksek lisansını tamamladı. 

Kariyerine Laurel Oak Financial Services şirketinde başlayan Küpeli, 2005-2009 yılları arasında Morgan Stanley’de direktör pozisyonunda çalıştı ve ardından 2009-2012 yılları arasında Miami’de bulunan NextEra Energy’de Proje Direktörü olarak devam etti. 

2012 yılında Türkiye’ye dönen İdris Küpeli, Türkiye ve Azerbaycan’ın birlikte yürüttüğü Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde (TANAP) Proje Finansmanı ve Ticaret Direktörü görevini 2014 yılına kadar sürdürdü. İdris Küpeli son olarak SOCAR Türkiye’nin Yatırımlardan Sorumlu Grup Başkanlığı (CIO) görevini yürütmekteydi. Evli ve 2 çocuk babası olan Küpeli, İngilizce ve İspanyolca biliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler