1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bis Enerji’nin santrali Ekim ayında faaliyete geçecek

Bis Enerji’nin santrali Ekim ayında faaliyete geçecek

Enerji Günlüğü – Bis Enerji, bünyesindeki enerji santralinin Ekim ayında yeniden faaliyete geçmesini planladıklarını duyurdu. Bis Enerji Elektrik...

Bis Enerji’nin santrali Ekim ayında faaliyete geçecek

Enerji Günlüğü – Bis Enerji, bünyesindeki enerji santralinin Ekim ayında yeniden faaliyete geçmesini planladıklarını duyurdu. 

Bis Enerji Elektrik Üretim AŞ, Kamu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığı açıklamada, kreditör bankalar, kamu kuruluşları ve tahvil yatırımcılarıyla borçların yeniden yapılandırılması için olumlu görüşmeler yaptıklarını belirterek santrali Ekim 2018’de yeniden faaliyete geçirmeyi planladıklarını duyurdu. 

Açıklamada şöyle dendi, “Şirketimiz bünyesindeki enerji santralinin en kısa sürede yeniden faaliyete geçmesi amacıyla kreditör bankalar, kamu kuruluşları ve tahvil yatırımcılarıyla borçların yeniden yapılandırılması için olumlu görüşmeler yapılmış olup, faaliyete geçme sürecimize ilişkin çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir. Ancak bayram tatili nedeniyle çalışmalar henüz tamamlanamamıştır. Santralin yeniden çalışmaya başlaması Ekim 2018 olarak planlanmıştır.

  

Enerji santralimizin yeniden faaliyete başlaması ile, yatırımcılarımız ile mutabık kalınarak yapılacak yeniden yapılandırma planı çerçevesinde tahvil yükümlülüklerimiz yerine getirilmeye başlayacaktır.

Kupon ödemesi ertelendi

Bu çerçevede, 31.08.2018 tarihinde yapılması gereken 3.000.000 TL tutarındaki anapara ve hesaplanan faiz ödemesinin daha sonra duyurulacak olan yeni ödeme planına uygun olarak ve yeni dönem baz alınacak kupon faizi üzerinden güncellenerek ertelenmesi zaruriyeti doğmuştur.

Konuya ilişkin detaylı bilgilendirme ve yeniden yapılandırma planına ilişkin detaylar kısa süre içerisinde yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.”

BİS ENERJİ ÇALIŞANLARI TAZMİNATLARI İÇİN EYLEM YAPTILAR

Önceki ve Sonraki Haberler