1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Danimarkalı CIP ABD’de iki GES kuracak

Danimarkalı CIP ABD’de iki GES kuracak

Enerji Günlüğü - Danimarkalı enerji şirketi CIP, ABD’de kuracağı iki güneş enerjisi santrali ile toplam 74 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını...

Danimarkalı CIP ABD’de iki GES kuracak

Enerji Günlüğü - Danimarkalı enerji şirketi CIP, ABD’de kuracağı iki güneş enerjisi santrali ile toplam 74 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Danimarkalı enerji şirketi Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), Copenhagen Infrastructure  III (CI III) fonu adına Teksas ve Utah'daki Misae ve Sage solar fotovoltaik (PV) projelerinde inşa çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Açıklamaya göre, Misae'nin ticari faaliyetlerine 2019'un dördüncü çeyreğinde başlaması planlanıyor. Faaliyete geçtikten sonra, projenin yılda yaklaşık 60 bin konutun ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretmesi bekleniyor” denildi. Utah'daki Rich County'de bulunan 58 MW güneş PV sistemi olan Sage GES ise Ağustos 2019'da ticari faaliyete başlayacak. Santral 14 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. 

300 megawatt (MW) kapasiteye sahip olacak santraller CIP’in yaklaşık 1.1 gigawatt'lık (GW) ABD güneş enerjisi portföyünü ve yenilenebilir enerji portföyündeki büyük ölçekli güneş projelerinden ilkini temsil ediyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler