1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. 19 şehirden karbon nötr bina sözü

19 şehirden karbon nötr bina sözü

Enerji Günlüğü - Yaklaşık 130 milyon insanı temsil eden dünyanın çeşitli yerlerinden 19 şehrin yönetimi 2030 yılına kadar yeni binaların, 2050 yılına...

19 şehirden karbon nötr bina sözü

Enerji Günlüğü - Yaklaşık 130 milyon insanı temsil eden dünyanın çeşitli yerlerinden 19 şehrin yönetimi 2030 yılına kadar yeni binaların, 2050 yılına kadar da tüm binaların karbon nötr olması sözü verdiler.

19 şehrin liderleri, tüm yeni binaların 2030 yılına kadar karbon nötr olmasını garanti ettiler. Liderler ayrıca, eski ve yeni tüm binaların 2050 yılına kadar karbon nötr olmasını garanti ettiler. Yaklaşık 130 milyon insanı temsil eden Londra, Kopenhag, New York, San Jose, Sidney, Tokyo, Toronto, Johannesburg, Montreal, Newburyport, Portland, San Francisco, Santa Monica, Stockholm, Tshwane, Vancouver, Washington DC, Los Angeles ve Paris şehirleri belediye başkanları, bu garantiyi sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltma planlarının bir parçası olarak verdiler. 

Kentler, taahhütleri için bir yol haritası oluşturacaklar ve hedefleri karşılama yönündeki ilerlemelerini yıllık olarak raporlayacaklar. Bunun için de bir takım teşvikler ve programlar geliştirecekler. 

 
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler