1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiliz Simec Avustralya’ya 1 GW temiz enerji yatırımı yapacak

İngiliz Simec Avustralya’ya 1 GW temiz enerji yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Simec Zen Energy, Avustralya’nın güneyinde içinde güneş ve kojenerasyon tesisinin de bulunduğu toplam 1000 MW’lık temiz enerji yatırımı...

İngiliz Simec Avustralya’ya 1 GW temiz enerji yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Simec Zen Energy, Avustralya’nın güneyinde içinde güneş ve kojenerasyon tesisinin de bulunduğu toplam 1000 MW’lık temiz enerji yatırımı yapacak. 

İngiliz GFG Alliance iştiraki Simec Zen Energy, 280MW Cultana solar PV projesi dahil Güney Avustralya'nın Whyalla kentinde kurulacak 1 milyar dolar bedelli 1000 MW temiz enerji portföyüyle ilgili detayları açıkladı.

Güneş parkı Simec'in bölge için planladığı birçok yenilenebilir enerji projesinin ilki. Şirkete göre, program GFG'nin Whyalla birincil çelik tesisinde atık gazı kullanarak kojenerasyon içeriyor. 

Simec Zen Enerji Başkanı Sanjeev Gupta, Avustralya'da enerji yoğun sektörler için parlak bir geleceğin olduğunu belirterek, “Bugünkü etkinlik, yerel ve bölgesel Avustralya'ya olan bağlılığımızın yanından Avustralya'nın elektrik fiyatlarını yeniden rekabetçi seviyelere çekecek yeni nesil enerji varlıklarını geliştirme ve yatırım yapma isteğimizin simgesidir” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler