1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. MMO Enerji Köşesi yayına başladı

MMO Enerji Köşesi yayına başladı

Enerji Günlüğü – TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO)’nun web sitesinde, ‘Enerji Köşesi’ başlıklı bir sayfa açıldı. MMO Enerji Çalışma...

MMO Enerji Köşesi yayına başladı

Enerji Günlüğü – TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO)’nun web sitesinde, ‘Enerji Köşesi’ başlıklı bir sayfa açıldı. 

MMO Enerji Çalışma Grubu’nun, Oda Yönetim Kurulu’nun kararı ve desteği ile hazırlık çalışmalarını sürdürdüğü Enerji Köşesi, Odanın web sitesi içinde açıldı.  

Enerji Çalışma Grubu; enerji, enerji kaynakları, enerji politikaları ve uygulamaları vb. konularda ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarını gözeten bazı çalışmalar yapıyor. 

Enerji Köşesi, https://enerji.mmo.org.tr/ adresinde, enerjiyle ilgili MMO’nun halen elinde bulunan ve zaman içinde erişebileceği raporları, çalışmaları, araştırmaları, bilgileri; ilgililerin ve toplumun erişimine açmak amacıyla yayına başladı. 

 

MMO web sitesi bünyesinde faaliyet gösterecek Enerji Köşesi’nin iki ana bölümden oluşması öngörülüyor. Enerji Kitaplığı bölümünde MMO’nun enerjiyle ilgili raporları ve sunumları; TMMOB’nin ve diğer odaların çalışmaları, enerji ile ilgili kurum ve kişilerin yayınları, raporları, sunumları yer alacak. Enerji Köşesi’nde yayınlanması telif hakları yönünden uygun olmayan çalışmaların ise erişim adresleri verilecek.

Enerji Güncel bölümünde ise MMO’nun enerjiyle ilgili eğitim çalışmalarına ve kongre, sempozyum, panel gibi etkinliklerine ait haber ve duyurular yer alacak. 

odalar ve ilgili kuruluşlar tarafından düzenlenen enerji ile ilgili mesleki etkinlik haberleri, MMO’nun, TMMOB’nin, diğer odaların basın açıklamaları, enerji ile ilgili yasa, yönetmelik, tebliğ, karar, genelge gibi yasal düzenlemeler ve MMO Enerji Çalışma Grubu’nun güncel gelişmeler hakkındaki değerlendirmeleri de Enerji Güncel bölümünde takip edilebilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler