1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Akyelres Karaman ve Mersin’de 10 MW’lık RES kuracak

Akyelres Karaman ve Mersin’de 10 MW’lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Akyelres Elektrik, Karaman ve Mersin il sınırları içinde 10 MW kapasiteli rüzgar enerjisi santrali kurup işletecek.Akyelres Elektrik Üretim...

Akyelres Karaman ve Mersin’de 10 MW’lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Akyelres Elektrik, Karaman ve Mersin il sınırları içinde 10 MW kapasiteli rüzgar enerjisi santrali kurup işletecek.

Akyelres Elektrik Üretim San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Karaman İli Merkez İlçe Çativikdere Mevkii ile Mersin İli, Mut İlçesi, Güme ve Demirkapı Mahallelerinde 10 MW kurulu gücünde Rüzgâr Enerji Santralı (RES) kurulup işletilmesi planlanıyor.

40 milyon lira yatırımla kurulacak olan Akyelres-2 Rüzgar Enerji Santrali’nde, her biri 1 MW Kurulu gücünde 10 adet rüzgâr türbini kurulacak. T1, T2, T3, T4, T5 ve T6 numaralı türbinler ile idari bina Karaman il sınırlarında diğer türbinler (T7, T8, T9 ve T10 numaralı türbinler) Mersin il sınırlarında kalacak. 

Santralde yılda toplam 35.000.000 kWh/yıl (35,000 GWh/yıl) elektrik üretilecek. Ancak gelişen türbin teknolojisi ile aynı güç daha düşük türbin sayıları ile de elde edilebildiğinden projenin yatırım aşamasında satın alınacak türbin güçlerine göre türbin sayısında değişiklik yapılabilecek. Üretilecek elektrik enerjisi 32 km uzunluğunda 34,5 kV’lık enerji nakil hattıyla Karaman OSB Trafo Merkezine (TM) bağlanacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler