1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı

Benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorin ile LPG otogaz pompa satış fiyatları yaklaşık yüzde 9 oranında arttı. Hükümet,...

Benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorin ile LPG otogaz pompa satış fiyatları yaklaşık yüzde 9 oranında arttı. 

Hükümet, akaryakıt ve LPG ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında yeni bir düzenlemeye gitti. Kararla, esnek ÖTV uygulaması ile sabitlenen söz konusu ürünlerin pompa satış fiyatları 17 Mayıs 2018 tarihinden bu yana ilk kez artmış oldu. Benzin ve motorin pompa satış fiyatları yaklaşık yüzde 9 yükseltilmiş oldu. 

Karar sonrası litre başına benzin fiyatı 59 kuruş, motorin fiyatı 54 kuruş ve LPO otogaz fiyatı ise 34 kuruş arttı. Böylece İstanbul'da benzin pompa satış fiyatı 6.85 TL, motorin pompa satış fiyatı 6.21 TL, LPG otogaz pompa satış fiyatı da 3.54-3-56 TL olarak belirlendi. Akaryakıt ve otogaz fiyatları ana dağıtıcılara ve bölgelere göre küçük farklılıklar gösterebiliyor. 

Bakanlar Kurulu, 17 Mayıs 2018 tarihinde motorin, benzin ve LPG otogaz pompa satış fiyatlarını sabitlemişti. Sabitlemeyi hayata geçirmek için ise bu ürünlere uygulanan özel tüketim vergisi (ÖTV) esnek hale getirilmişti. Karar ile uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı olarak meydana gelecek artış durumunda söz konusu ürünlerin tabi olduğu ÖTV tutarları, gerçekleşen artış tutarı kadar azaltılmaya, aynı nedenlerle yaşanacak azalış durumunda ise ÖTV tutarları 17 Mayıs 2018 tarihindeki rakamları geçmeyecek şekilde uygulanmaya başlanmıştı. Esnek ÖTV uygulaması, bundan böyle de uygulanmaya devam edecek. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler