1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kaleli: Döviz esiri olmamak için güneş yatırımları hızlanmalı

Kaleli: Döviz esiri olmamak için güneş yatırımları hızlanmalı

Enerji Günlüğü - GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli, son dönemde ülkemize de sıçrayan ticaret savaşlarının esiri olmamak için güneş enerjisi...

Kaleli: Döviz esiri olmamak için güneş yatırımları hızlanmalı

Enerji Günlüğü - GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli, son dönemde ülkemize de sıçrayan ticaret savaşlarının esiri olmamak için güneş enerjisi kullanımını hızlandırmamız gerektiğini kaydetti. 

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli, son dönemde Türk Lirasının değer kaybına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Kaleli, “Dünyada başlayan ve ülkemize de çelik, alüminyum vb. sektörler ile sıçrayan ticaret savaşlarının esiri olmamak adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın destekleri ile yol çıkılan “Milli ve Yerli Enerji” ve Milli Ürün politikaları ile devam etmemiz, sürdürülebilir kalkınmayı arttıracak ve dışa bağımlılığın da önüne geçecektir. Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde en ucuz kaynak olan Güneş Enerjisinin kullanımı için yerli panel üretimi noktasında endüstrinin ilk halkası olan hücre üretiminden başlayarak tüm halkaların tamamlanmasına hız verilmeli, oluşturulmaya çalışılan ekonomik baskılardan etkilenmeden yatırımlara durmaksızın devam edilmelidir.” İfadesini kullandı.

Kaleli Türkiye’de Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi üretiminin son 3 yılda neredeyse sıfır noktasından yaklaşık 25 milyar Türk Lirası tutarında yeni yatırım ile 4700 MW’a yükseldiğini, binlerce kişiye istihdam yarattığını, açılan güneş paneli üretim fabrikaları sayesinde teknoloji transferleri ile de son dönemin lokomotif sektörü haline geldiğini ifade etti. 

Ayrıca Kaleli, Güneş Enerjisi Sektörünün Türkiye’de hukuki altyapısının sağlam ve güvenilir finans temelleri üzerine kurulmuş olduğunu ve oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarında hiçbir suretle zarar görmeyecek nitelikte olduğunu belirtti. Kaleli, “Sektör paydaşlarımız yatırımlarına ve çalışmalarına tam gücü ile ve yoğunlaşarak devam etmektedirler” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler