1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP Türkiye, Etik ve İtibar Derneği’ne üye oldu

BP Türkiye, Etik ve İtibar Derneği’ne üye oldu

Enerji Günlüğü –  BP Türkiye, Etik ve İtibar Derneği’nin 134’üncü kurumsal üyesi oldu. BP Türkiye, iş etiği ilke ve politikalarının...

BP Türkiye, Etik ve İtibar Derneği’ne üye oldu

Enerji Günlüğü –  BP Türkiye, Etik ve İtibar Derneği’nin 134’üncü kurumsal üyesi oldu. 

BP Türkiye, iş etiği ilke ve politikalarının anlaşılması, benimsenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla çalışan Etik ve İtibar Derneği’ne (TEİD) üye oldu. 

2010 yılında kurulan ve Türkiye’nin önemli kurum ve kuruluşlarının da üye olduğu derneğin BP Türkiye ile birlikte 134 kurumsal üyesi bulunuyor. TEİD üyeleri, Türkiye’de GSMH’nın yüzde 15 kadarını oluşturan ve toplamda 200 binin üzerinde istihdam sağlayan kurum ve kuruluşlardan oluşuyor. 

TEİD aynı zamanda; TRACE International Türkiye Temsilciliği, Global Ethics Network Bölge Temsilciliği, European Business Ethics Network Üyeliği, Basel Institute on Governance Çalışma Grubu Üyeliği ve OECD Yolsuzlukla Mücadele Çalışma Grubu Üyeliği ve Bölgesel Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyor. 

BP; Türkiye’de akaryakıt, oto LPG dağıtım ve pazarlama hizmetlerinden, madeni yağ üretim ve dağıtımına, havacılık ve boru hattı işletmeciliğine kadar enerji alanında pek çok faaliyeti yürütüyor. Şirket, BTC Boru Hattı’nın en büyük ortağı ve işletmecisi olarak Azerbaycan petrollerini Ceyhan Terminali’nden dünya pazarlarına ulaştırıyor. Aynı zamanda Şah Deniz Faz 2 gazının Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına taşınacağı TANAP Boru Hattı Projesi’nde de %12’lik paya sahip. 72 ilde 700 istasyonla akaryakıt ürünleri ve hizmet tedariki de yapan şirketin Castrol markasıyla otomotiv, sanayi, denizcilik ve enerji iş alanları için madeni yağ üretim, dağıtım ve pazarlama faaliyeti de var. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler