1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bakan Dönmez: Öngörülebilir piyasa hedefine önem veriyoruz

Bakan Dönmez: Öngörülebilir piyasa hedefine önem veriyoruz

Enerji Günlüğü –  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, öngörülebilir piyasalar hedefine bu dönemde daha fazla önem verdiklerini söyledi. Enerji...

Bakan Dönmez: Öngörülebilir piyasa hedefine önem veriyoruz

Enerji Günlüğü –  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, öngörülebilir piyasalar hedefine bu dönemde daha fazla önem verdiklerini söyledi. 

Enerji Ticareti Derneği’nin (ETD) Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Bakan Fatih Dönmez, Milli Enerji ve Maden Politikası’nın arz güvenliği ve yerlileştirme ayaklarında çok önemli adımlar atıldığını, bu dönemde öngörülebilir piyasalar hedefine daha fazla önem verdiklerini belirtti. Bakan Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü, “Tüketicilerin korunması, sanayiciler açısından rekabetçiliğin sürdürülebilmesi ve piyasa koşullarının etkin şekilde işlemesi amaçlarını birlikte sağlamaya çalışıyoruz. Bu bağlamda tüm paydaşlarla daha katılımcı bir yöntem izlemeye devam edeceğiz”. 

ETD Yönetim Kurulu Başkanı Tamer ÇALIŞIR, yönetim kurulu üyeleri adına Bakan Dönmez’e yeni görevi dolayısıyla hayırlı olsun ve başarı dileklerini iletti ve dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi paylaştı. 

MALİYET BAZLI FİYATLANDIRMAYA GEÇİŞ

Daha sonra ETD yönetim kurulu üyeleri, enerji piyasasıyla ilgili beklenti ve önerilerini dile getirdi. ETD temsilcileri, özellikle son dönemde gerek üretim gerekse son tüketici tarafında maliyet bazlı fiyatlandırmaya geçiş adımları olarak gerçekleştirilen düzenlemelerin serbestleşmesinin önemine değindiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler