1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mutlu AŞ–Alacakaya Ltd sözleşmesi, RK’dan onay aldı

Mutlu AŞ–Alacakaya Ltd sözleşmesi, RK’dan onay aldı

Enerji Günlüğü – Rekabet Kurulu (RK), Mutlu Akü AŞ ile Alacakaya Ltd. Şti. arasında imzalanan sözleşmenin Rekabet Kanunu’na aykırı olmadığını...

Mutlu AŞ–Alacakaya Ltd sözleşmesi, RK’dan onay aldı

Enerji Günlüğü – Rekabet Kurulu (RK), Mutlu Akü AŞ ile Alacakaya Ltd. Şti. arasında imzalanan sözleşmenin Rekabet Kanunu’na aykırı olmadığını bildirdi. 

Mutlu Holding A.Ş. ile Alacakaya Petrol Ürünleri İnşaat Otomotiv Servis Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. arasında imzalanan ve başka distribütörlerle de tip sözleşme olarak imzalanması planlanan Distribütörlük Sözleşmesi’ne Rekabet Kurulu tarafından bireysel muafiyet verildi. 

Söz konusu sözleşmeye; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 5. maddesinde düzenlenen tüm koşulları karşılaması nedeniyle, bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi. 

5. Madde, “Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır” hükmünü bildiren 4. Maddeyle ilgili muafiyet koşullarını hükme bağlıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler