1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TANAP/SEIP kapsamında 431 projeye 70 milyon lira hibe

TANAP/SEIP kapsamında 431 projeye 70 milyon lira hibe

Enerji, Günlüğü – TANAP/SEIP kapsamında seçilen 9 ilden 431 proje, toplam 70 milyon lira hibe desteği alacak. TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları...

TANAP/SEIP kapsamında 431 projeye 70 milyon lira hibe

Enerji, Günlüğü – TANAP/SEIP kapsamında seçilen 9 ilden 431 proje, toplam 70 milyon lira hibe desteği alacak. 

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamında organize edilen Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması’nın İkinci Hibe Çağrısı sonuçlandı. Değerlendirmeler sonucunda 4000 başvuru arasında 431 proje, çağrı kapsamında fonlanmaya uygun bulundu. İkinci Hibe Çağrısı kapsamında seçilen 431 projeye yaklaşık 70 milyon lira hibe desteği sağlanacak. 

Azerbaycan doğal gazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğinin artırılması ve arz kaynaklarının çeşitlendirilmesini hedefliyor. 

TANAP, hattın geçtiği bölgelerde ihtiyaç analizleri yaptırdı. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda ekonomik ve sosyal kalkınma ile doğal kaynakların korunmasını hedefleyen projelere destek vermeye başlandı. Bu kapsamda, 23 Haziran ile 23 Ağustos 2017 tarihleri arasında, güzergah üzerinde bulunan Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Edirne’den başvurular alındı. Destekleme almasına karar verilen projelerle ilgili sözleşmeler de imzalandı. 

TANAP Genel Müdürü H. Saltuk Düzyol, törende yaptığı konuşmada “2015 yılında TANAP bünyesinde uygulamaya başladığımız Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları aracılığıyla sürdürülebilir projeleri destekleyerek bölge halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. 11 ili kapsayan 1. hibe çağrımızla 429 projeye 70 Milyon TL üzerinde hibe desteği sağladık. Şimdi de kalan 9 ili kapsayan 2. hibe çağrımızla 431 projeye yine yaklaşık 70 milyon TL destek vereceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler