1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco gelişmiş yakıt teknolojisi geliştirecek

Aramco gelişmiş yakıt teknolojisi geliştirecek

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, yüksek verimlikli ve emisyonu azaltacak bir yakıt teknolojisi geliştirme projesine ortak oldu.Suudi...

Aramco gelişmiş yakıt teknolojisi geliştirecek

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, yüksek verimlikli ve emisyonu azaltacak bir yakıt teknolojisi geliştirme projesine ortak oldu.

Suudi Aramco Technologies, Mazda ve Ulusal Gelişmiş Endüstriyel Bilimler ve Teknoloji Enstitüsü (AIST), gelişmiş motor / yakıt kombinasyonları geliştirmek için bir araştırma programı başlattı. Araştırma motor verimliliğinde anlamlı bir iyileşmeyi ve emisyonu azaltmayı amaçlıyor. 

Suudi Aramco bu işbirliğinde düşük karbon içerikli yeni yakıtlar sağlayacak ve Mazda’nın katkısı SKYACTIV teknolojilerine dayanan yüksek verimli bir prototip motoru olacak. Tüm araştırma kapsamı, Tokyo'daki AIST genel merkezinde test edilecek ve optimize edilecek. 

Araştırma emisyon azaltımı için gerçek çözümler üretme, verimli, güvenilir motor ve yakıt performansı sunma konusundaki stratejik hedefle uyumlu.Araştırmanın 2020 mali yılında tamamlanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler