1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sur Enerji’nin Kurtini RES'i elektrik üretmeye başladı

Sur Enerji’nin Kurtini RES'i elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü – Sur Enerji AŞ’nin Mersin’in Gülnar ilçesinde yer alan ve  yıllık yaklaşık 15 bin hanenin enerji tüketimini karşılayabilecek Kurtini...

Sur Enerji’nin Kurtini RES'i elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü – Sur Enerji AŞ’nin Mersin’in Gülnar ilçesinde yer alan ve  yıllık yaklaşık 15 bin hanenin enerji tüketimini karşılayabilecek Kurtini RES elektrik üretmeye başladı.

Sur Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, yenilenebilir enerji kaynaklı üçüncü santralini devreye aldı. 315 milyon TL yatırım bedelli Kurtini Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES), şirketin yıllık enerji gelirini yaklaşık 42 milyon TL’ye çıkarması bekleniyor. 

15 BİN HANENİN ELEKTRİĞİ

Mersin’in Gülnar ilçesinde yer alan Kurtini RES, toplam 14 MW kurulu güce sahip ve yıllık 46 GWh enerji üretebilecek. 

Faaliyete geçen Kurtini RES, yıllık yaklaşık 15 bin hanenin enerji tüketimini karşılayabilecek kapasiteye sahip. 

Sur Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için enerjide de yatırımlarımıza devam ediyoruz. Enerji yatırımlarındaki öncelikli hedefimiz memleketin enerji açığının giderilmesine fayda sağlamak ve cari açığı kapatmak için destek olmak. 2017 yılında Mersin’de Elmalı rüzgâr enerji santralini devreye almıştık. Yeni devreye aldığımız Kurtini rüzgâr enerji santraliyle 2018 yılındaki hedefimiz de gerçekleşmiş oldu. Yenilenebilir enerji yatırımlarımız 2019 ve 2020 hedeflerimiz şeklinde devam edecek. Her yıl bir santrali devreye almaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler