1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa ve İngiltere nükleerde bölgesel işbirliği yapacak

Fransa ve İngiltere nükleerde bölgesel işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Fransa’nın Normandiya ve İngiltere’nin Güney Batı Bölgeleri nükleer enerji sektörünün geliştirilmesi için işbirliği yapacak....

Fransa ve İngiltere nükleerde bölgesel işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Fransa’nın Normandiya ve İngiltere’nin Güney Batı Bölgeleri nükleer enerji sektörünün geliştirilmesi için işbirliği yapacak.  

Kuzey Fransa’daki Normandiya’da ve İngiltere’nin Güney Batı’sında bulunan ekonomik kalkınma örgütleri, her iki bölgedeki nükleer sektörde işlerin yaratılmasında, fırsatların açığa çıkarılmasında ve yeni yatırımların çekilmesinde işbirliği yapma konusunda anlaştılar. Bu çerçevede İngiltere sanayi, akademik ve kamu sektörü kuruluşlarının ortaklığı olan Nuclear South West ve Normandie Energies’in nükleer birimi olan Nucleopolis şirketleri arasında bir ön anlaşma imzalandı.

Anlaşma çerçevesinde kurumlar nükleer endüstrideki bilgi ve fırsatları paylaşacak ve birlikte çalışma fırsatlarını araştırmak için kendi üyelerini teşvik edecekler. 

Nükleer sektör Normandiya'da yıllık 1 milyar sterlin değerinde piyasa kapasitesiyle yaklaşık 28.000 kişiyi istihdam ediyor. İngiltere’nin Güney Batı Bölgesi ise 50 milyar sterlin değerinde ekonomik fırsat barındırıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler