1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Dönmez: İran’dan doğalgaz ithalatı devam edecek

Dönmez: İran’dan doğalgaz ithalatı devam edecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin İran'dan doğalgaz ithalatının arz güvenliği için önemli olduğunu ve devam...

Dönmez: İran’dan doğalgaz ithalatı devam edecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin İran'dan doğalgaz ithalatının arz güvenliği için önemli olduğunu ve devam edeceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez A Haber'de katıldığı programda ABD yaptırımları nedeniyle zor bir dönemden geçen İran'dan alınan doğalgaz ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dönmez, Türkiye'nin İran'dan doğalgaz ithalatının uzun vadeli kontrata bağlı olduğunu belirterek, "İran ile ticaret arz güvenliği için çok önemli.” dedi. Dönmez, İran ile ticaretin meşru olduğunu ve doğal gaz ithalatının devam edeceğini söyledi.

ÜÇÜNCÜ NÜKLEERİ ÇİNLİLERLE YAPACAĞIZ

Dönmez, üçüncü nükleer santralin Trakya'da planlandığını belirterek, "Burada Çin ile birlikte yürüyoruz. Yer henüz belli değil. İnşallah Çin ile birlikte yapacağız" dedi. 

Dönmez ayrıca, Türk Akım'ın denizdeki yapı çalışmalarının bittiğini, bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirtti. Egegaz ve Marmara Ereğlisi terminallerinden sonra bir üçüncü LNG terminalin Saros'ta planlandığını da sözlerine ekledi.

3. YEKA YARIŞMALARI YAPILACAK

Güneş ve rüzgarın ardından 3. YEKA'nın (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı) denizüstünde (Off-Shore) olacağını söyleyen Dönmez, bu konuda çalışmaların bittiğini, en verimli yerlerin Marmara ve Ege'nin kuzeyi olarak görüldüğünü ifade etti. Dönmez, "Denizüstü RES YEKA yaklaşık 1000-1200MW gücünde olacak. Ekim ayı gibi teklifleri almayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler