1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer Karşıtı Platform’dan silahsızlanma çağrısı

Nükleer Karşıtı Platform’dan silahsızlanma çağrısı

Enerji Günlüğü – NKP, Hiroşima’ya atom bombası atılmasının 73. yılı nedeniyle bir açıklama yaparak, silahsızlanma çağrısında bulundu.Nükleer...

Nükleer Karşıtı Platform’dan silahsızlanma çağrısı

Enerji Günlüğü – NKP, Hiroşima’ya atom bombası atılmasının 73. yılı nedeniyle bir açıklama yaparak, silahsızlanma çağrısında bulundu.

Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Hiroşima’ya atom bombası atılmasının 73. yılı nedeniyle bir açıklama yaparak, NATO’ya ait nükleer silahların Türkiye’den ve bütün Avrupa ülkelerinden geri çekilmesini istedi. 

Amerika Birleşik Devletleri; 06 Ağustos 1945’te Hiroşima’ya, 09 Ağustos 1945 günü ise Nagazaki’ye attığı atom bombalarıyla yüzbinlerce insanın ölümüne, daha fazla sayıda insanın da yaralanmasına neden olmuştu. Bombalar her iki şehri de tamamen tahrip etmiş, radyoaktivite yıllar boyu bir tehdit unsuru olmuştu. 

NKP, nükleer bir savaşın kazanan tarafı olmayacağını belirttiği açıklamasında bu silahların tamamen yasaklanmasının tek doğru yol olduğunu öne sürdü ve 

Hiroşima'nın 73. yıldönümünde dünya barış ve demokrasi güçleriyle birlikte uluslararası nükleer silahsızlanma kampanyasını desteklediklerini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler