1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biyotek Adana’ya 24 MW’lık biyokütle santrali kuracak

Biyotek Adana’ya 24 MW’lık biyokütle santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Biyotek Enerji, Adana’nın Ceyhan ilçesinde toplam 24 MW kapasiteli biyokütle santrali kurarak ilçedeki pamuk ve mısır ve orman atıklarını...

Biyotek Adana’ya 24 MW’lık biyokütle santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Biyotek Enerji, Adana’nın Ceyhan ilçesinde toplam 24 MW kapasiteli biyokütle santrali kurarak ilçedeki pamuk ve mısır ve orman atıklarını elektriğe çevirecek. 

Biyotek Enerji Üretim A.Ş. tarafından Adana ili, Ceyhan ilçesi, Küçükmangıt Mahallesi Mevkii’nde biyokütleden elektrik üretmek amacıyla 2 x 12 MWe olmak üzere toplam 24 MWe / 25,2 MWm /87,4 MWt kurulu gücünde “Biyotek Biyokütle Enerji Santrali’nin (BES)” kurulup işletilmesi planlanıyor. 

96 milyon lira yatırımla kurulacak olan tesiste Ceyhan ilçesinde pamuk ve mısır hasatından sonra tarlalarda kalan sapları ve orman atıkları yakılarak elde edilen buhardan elektrik üretilecek. Tesiste her bir kazan ünitesinde saate 11 ton pamuk sapı veya 11 ton mısır sapı veya 10 ton orman atıkları yakılarak 92 t/h buhar üretilecek. Bu buhar ile 12 MWe kapasitesinde 2 adet buhar türbini çalıştırılarak toplam 24 MWe (25,2 MWm/87,4MWt) güç elde edilerek yıllık 168.000.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektrik enerjisinin Küçükmangıt trafo merkezinden enterkonnekte sisteme verilmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler