1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Vestas ABD’ye 200 MW’lık rüzgar türbini sağlayacak

Vestas ABD’ye 200 MW’lık rüzgar türbini sağlayacak

Enerji Günlüğü - Danimarkalı enerji şirketi Vestas, Amerikalı enerji şirketi Xcel Energy'nin Minnesota'daki 200 MW'lık Blazing Star Rüzgar Santrali için...

Vestas ABD’ye 200 MW’lık rüzgar türbini sağlayacak

Enerji Günlüğü - Danimarkalı enerji şirketi Vestas, Amerikalı enerji şirketi Xcel Energy'nin Minnesota'daki 200 MW'lık Blazing Star Rüzgar Santrali için türbin tedarik edecek.

Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi Vestas, ABD’li enerji şirketi Xcel Energy'nin ABD Minnesota'daki 200 MW'lık Blazing Star Rüzgar Santrali için rüzgar türbini siparişi aldığını duyurdu.

Anlaşma kapsamında 184MW kapasiteli 2MW’lık V120 türbinleri tedarik edilecek. Kalan kapasite daha erken bir anlaşma kapsamında sağlanacak. Türbinlerin sevkiyatı 2019 yılı üçüncü çeyreğinde gerçekleştirilecek. Ayrıca anlaşma kapsamında Vestas santralin işletmeye alınmasından ve 10 yıllık bakım ve onarım hizmetinden de sorumlu olacak. 

Blazing Star RES, Xcel’in ülkede faaliyet gösterdiği yedi eyaletteki 12 proje ile 3.680 MW'lık yeni rüzgar kapasitesi ekleme planlarının bir parçası. Böylece Xcel Energy’nin rüzgar kapasitesi 2021’in sonunda 10 GW’dan fazla artacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler