1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Repsol ve Enagas hidrojen teknolojisi geliştirecek

Repsol ve Enagas hidrojen teknolojisi geliştirecek

Enerji Günlüğü - İspanyol Repsol ve Enagas, güneş enerjisini birincil kaynak olarak kullanarak yenilenebilir hidrojen üretimi için teknoloji geliştirecekler.İspanyol...

Repsol ve Enagas hidrojen teknolojisi geliştirecek

Enerji Günlüğü - İspanyol Repsol ve Enagas, güneş enerjisini birincil kaynak olarak kullanarak yenilenebilir hidrojen üretimi için teknoloji geliştirecekler.

İspanyol enerji şirketi Repsol, İspanyol gaz sistemi operatörü Enagas ile yenilenebilir hidrojenin üretilmesine olanak tanıyan teknolojinin geliştirilmesine yönelik bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Bu teknolojiyi orijinal olarak İspanya Mostoles'deki Repsol Teknoloji Merkezi'nde geliştiren Repsol, güneş enerjisini birincil kaynak olarak kullanacak. Güneş enerjisinin kaynak olarak kullanılması ise karbon ayak izini diğer kaynaklara oranla yüzde 90 oranında azaltacak. Orta vadede, Repsol bu yeni yöntemle elde edilen yenilenebilir hidrojeni, daha temiz yakıtlar üretmek ve sülfürün varlığını azaltmak için rafinasyon işlemlerinde kullanabilecek. Repsol ayrıca, kimyasal hidrojenasyon gibi geleneksel işlemlerin bir parçası olarak, kimyasal işinde de bu yenilenebilir hidrojeni kullanacak.

Repsol açıklamasında, ilk teknolojik ortaklık olan Enagas ile işbirliği yaparak bu teknolojinin dağıtımını hızlandıracağını ve bu teknolojinin sürdürülebilirlik ve verimliliği artırmak amacıyla bu yeni düşük karbonlu süreçle elde edilen gazı kendi işlerine dahil eden iki şirket için orta vadeli bir hedefe doğru ilerlemesini hızlandıracağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler