1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Portekiz güneş kapasitesini iki kat arttıracak

Portekiz güneş kapasitesini iki kat arttıracak

Enerji Günlüğü - Portekiz, 2021 yılına kadar güneş enerjisi kapasitesini şu anki 572 MW'tan 1600 MW'a çıkarmayı hedefliyor.Hidroelektrik ve rüzgar enerjisi...

Portekiz güneş kapasitesini iki kat arttıracak

Enerji Günlüğü - Portekiz, 2021 yılına kadar güneş enerjisi kapasitesini şu anki 572 MW'tan 1600 MW'a çıkarmayı hedefliyor.

Hidroelektrik ve rüzgar enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından son derece iyi yararlanan Portekiz, teknolojinin gelişmesi, depolama teknolojisinde yaşanan gelişmeler ve fiyatların düşmesi nedeniyle güneş enerjisi potansiyelini de arttırmak için kolları sıvadı. Portekiz Enerji Bakanı Dışişleri Bakanı Jorge Seguro Sanches, “2021 yılına kadar Portekiz'deki güneş enerjisi kapasitesini şu anki 572 MW'tan 1600 MW'a kadar çıkarabileceğiz” dedi.

Portekiz hükümeti yılda yaklaşık 20 milyon avro değerinde olan ve çoğu fosil yakıt santraline verilen teşvikleri askıya aldı. Bu durumun da ülkenin yüzde yüz yenilenebilir enerji hedefine ulaşmada katkısının büyük olacağı kaydediliyor.

Portekiz Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Dünya Sistemi Derneği, 2040 yılına kadar yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin, Portekiz'in toplam yıllık elektrik tüketimini karşılayacağı görüşünde.

Önceki ve Sonraki Haberler