1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB otomotiv üreticilerinde emisyon manipülasyonu tespit etti

AB otomotiv üreticilerinde emisyon manipülasyonu tespit etti

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu, otomobil üreticilerinin yeni standartlara göre emisyon hedeflerini düşürmek için emisyon değerlerini mevcut testlerde manipüle...

AB otomotiv üreticilerinde emisyon manipülasyonu tespit etti

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu, otomobil üreticilerinin yeni standartlara göre emisyon hedeflerini düşürmek için emisyon değerlerini mevcut testlerde manipüle ettiklerini tespit etti. 

AB’nin çevreyi en çok kirleten sektörlerden olan ulaşımda yeniden bir emisyon skandalı yaşanmasını önlemek amacıyla getirdiği yeni kurallar çerçevesinde daha düşük hedefler belirlemek durumunda olan araç üreticilerinin bu hedefleri düşük tutmak için hali hazırda karşılaştırma testleri üzerinde emisyonları şişirdiklerine dair kanıt buldu.

Yapılan tespite göre, AB Komisyonu otomobil üreticilerinin emisyon sonuçlarının olduğundan kötü görünmesi için "hileler" kullanıyorlar. Araç üreticileri testlerde yetersiz çıkmak için "kendi kendini bozan cihazlar" gibi yeni taktikler uyguluyorlar. 

Brüksel, araç üreticilerilerini gelecekteki iklim hedefleri için temel yıl olan 2020 emisyon değerlerinde "suni artış" oluşturmaları yönünde "açık bir risk" gördüğünü vurguladı. Sonuç olarak, 2025 ve 2030 için hedeflerinin şişirilmiş 2021 başlangıç ​​noktasından dolayı zayıflayacağına vurgu yaptı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler