1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Enfaş Tire’deki biyogaz tesisinin kapasitesini artıracak

Enfaş Tire’deki biyogaz tesisinin kapasitesini artıracak

Enerji Günlüğü - Enfaş Enerji İzmir Tire’de SÜTAŞ’ın arazisinde kurulu olan 4,268 MW’lık biyogaz tesisinin kapasitesini 6,402 MW’a çıkaracak....

Enfaş Tire’deki biyogaz tesisinin kapasitesini artıracak

Enerji Günlüğü - Enfaş Enerji İzmir Tire’de SÜTAŞ’ın arazisinde kurulu olan 4,268 MW’lık biyogaz tesisinin kapasitesini 6,402 MW’a çıkaracak. Tesiste üretilen elektrik Sütaş’ın tesisinde kullanılacak.

Enfaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından İzmir ili, Tire İlçesi, Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki SÜTAŞ’a ait arazide bulunan ve hammadde olarak bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıklar ve çiftliklerde ortaya çıkacak organik atıkları kullanan “Tire Biyogaz Tesisi’nin kapasitesini  artırarak 6,402 MW’a çıkarmayı planlanıyor. Bu kapsamda biyogaz tesisine ait her biri 1,095 MWm/ 1,067 MWe kapasiteli 4 adet gaz motoruna (toplam 4,38 MWm/4,268 MWe) her biri 1,095 MWm/ 1,067 MWe kapasiteli 2 adet gaz motoru eklenecek. 

Ayrıca planlanan Tire Biyogaz Tesisi’nin kapasite artışında (6,570 MWm/6,402 MWe); Tire OSB sınırları içerisinde Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi’nin atıksu arıtma tesisinde ortaya çıkan arıtma çamuru da verilerek çamurun da nihai bertarafı sağlanacak.

Günde 800 ton organik içerikli atık tesiste işlenecek ve günde ortalama 24 saat çalışılacak.

Tire Biyogaz (6,570 MWm/6,402 MWe) Tesisi’ne gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz kojenerasyon ünitesinde elektrik, buhar ve sıcak su üretimi için kullanılacak. Elde edilecek buhar ve sıcak su, SÜTAŞ A.Ş.’ye ait Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi’nde kullanılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler