1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Sakarya’da 8 MW’lık biyokütle tesisi kurulacak

Sakarya’da 8 MW’lık biyokütle tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Karadeniz Garanti Biyokütle Enerji, Sakaraya’nın Söğütlü ilçesindeki OSB içinde tarım ve ormancılık atıklarını elektriğe dönüştürecek...

Sakarya’da 8 MW’lık biyokütle tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Karadeniz Garanti Biyokütle Enerji, Sakaraya’nın Söğütlü ilçesindeki OSB içinde tarım ve ormancılık atıklarını elektriğe dönüştürecek 8 MW’lık biyokütle tesisi kuracak.

Karadeniz Garanti Biyokütle Enerji Tesisileri San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Sakarya İli, Söğütlü İlçesi, Sakarya III. Organize Sanayi Bölgesi’nde biyokütleden enerji üretimi tesisi kurulması planlanıyor.

57 milyonu aşan bir yatırımla kurulacak olan tesiste çeltik sapı, pirinç kabuğu, ayçiçek sapı, haşhaş küspesi, pamuk artığı, ormancılık artıkları, pamuk koza sapı, meyve çekirdeği, fındık kabuğu, mısır sapı, kanola sapı, zeytin çekirdeği, kamış, kavuz, domates sapı vb. tarım ve ormancılıktan kaynaklanan ve herhangi bir işleme tabi tutulmamış bitkisel artıklar çevreye zarar vermeden kontrollü bir şekilde bertaraf edilecek ve atıklardan elektrik üretilecek.

Bu amaçla günde ortalama 90 ton biyokütlenin yakılmasından elde edilen enerji, buhar türbinine aktarılacak ve elde edilen mekanik enerji elektrik enerjisine çevrilerek ortalama 8MWe (35MWt) kapasite ile elektrik üretilecek. Tesiste bir yılda toplam 63.360 MWh elektrik üretilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler