1. HABERLER

  2. PETROL

  3. HSBC, petrol fiyat tahminini korudu

HSBC, petrol fiyat tahminini korudu

Dünyanın en büyük bankacılık ve finansal hizmetler kuruluşlarından İngiltere merkezli HSBC, Brent ham petrolü için bu yıl için fiyat tahminini 82.50 dolar/varil olarak korudu.

HSBC, petrol fiyat tahminini korudu

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli banka HSBC analistleri petrolle ilgili yayınladıkları araştırma notunda Brent ham petrolü için 82.50 dolar olan 2024 ve 76,50 dolar olan 2025 ortalama fiyat tahminlerini yinelediler. 

“JEOPOLİTİK RİSK ZATEN FİYATLANDIRILDI”

İran'ın İsrail'e düzenlediği misilleme saldırısı sonrası, "Yeni arz kesintilerinin olmaması ve önemli OPEC+ yedek kapasitesi petrol fiyatlarının kontrol altında tutulmasına yardımcı oluyor" değerlendirmesini yapan HSBC, "Bizim görüşümüze göre, fiyat tepkisinin sessiz kalması, jeopolitik riskin zaten makul ölçüde fiyatlandırılmış olduğunu gösteriyor. Piyasa, daha geniş çaplı bir bölgesel çatışmaya dönüşme ihtimalinin düşük olduğuna inanıyor” açıklamasını yaptı. 

Ancak uyarıda bulunmaya da devam eden HSBC, "Bölgesel tırmanış göz ardı edilemez ve bu nedenle Orta Doğu çatışmasından kaynaklanan mevcut jeopolitik risk priminin - orta tek haneli rakamlar civarında - devam etmesini bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler