1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Enerji piyasası geliştirilen yazılım ile güçlenecek

Enerji piyasası geliştirilen yazılım ile güçlenecek

Enerji Günlüğü - Enerji piyasalarının kayıt, teminat, uzlaştırma, avans ve fatura gibi temel süreçlerini ilgilendiren yazılım sisteminin geliştirilmesi...

Enerji piyasası geliştirilen yazılım ile güçlenecek

Enerji Günlüğü - Enerji piyasalarının kayıt, teminat, uzlaştırma, avans ve fatura gibi temel süreçlerini ilgilendiren yazılım sisteminin geliştirilmesi için başlatılan EPYS Projesi başlangıç toplantısı yapıldı.

Enerji Piyasası Yönetim Sistemi (EPYS) projesi başlangıç toplantısı, EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, EPİAŞ yöneticileri ve proje ekibi üyelerinin katılımıyla 24 Temmuz tarihinde gerçekleşti. 

EPYS projesi ile enerji piyasalarının kayıt, teminat, uzlaştırma, avans ve fatura gibi temel süreçlerini ilgilendiren ve 2009 yılından itibaren temel yazılım sistemi olarak kullanılan DGPYS yazılım sisteminin yeni yazılım teknolojileri ile yenilenerek ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor. Projenin sponsoru olan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu açılış konuşmasında projeye çok önem verdiklerini vurgulayarak, proje süresince her konuda destek olacaklarını özellikle belirtti. Türkoğlu’nun konuşmasının ardından BT Direktörlüğü proje hakkında detaylı bir sunum yaptı. 

EPYS projesi ile birlikte, yeni teknolojik gelişmelere uygun olarak yazılım ve veri mimarisi yenilenerek geleceğe hazır, değişen piyasa ihtiyaçlarına daha hızlı, şeffaf, güvenilir bir şekilde cevap verilebilir, uluslararası enerji piyasalarında öncü konuma gelebilecek bir yazılım altyapısına sahip olmak hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler