1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. 81 güneş santrali için imar barışı

81 güneş santrali için imar barışı

Enerji Günlüğü - 81 adet Güneş Enerjisi Santrali (GES) işletmesi İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgesi almak üzere başvuru yaptı. Çevre...

81 güneş santrali için imar barışı

Enerji Günlüğü - 81 adet Güneş Enerjisi Santrali (GES) işletmesi İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgesi almak üzere başvuru yaptı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı düzenlemesi kapsamında bugüne kadar 2,5 milyonun üzerinde başvuru olduğunu, 133 bin 64 yapı için "Yapı Kayıt Belgesi" verildiğini ve yaklaşık 660 milyon lira bedel toplandığını bildirdi. 

Bakan Murat Kurum, imar ve iskân sorunlarını çözmek için çalışmaya devam ettiklerini belirtti ve İmar Barışı düzenlemesinin çözüme yönelik rekor sonuçlar verdiğini kaydetti. Bakanın açıklamasına göre, 2 milyon 614 bin 570'e ulaşan başvuruların 2 milyon 340 bin 450’sini konutlar, 223 bin 428’ini ticari işletmeler, 50 bin 611’ini tarımsal yapılar oluşturdu. Başvurular arasında 81 adet de güneş enerjisi santrali bulunuyor. 

Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın değeri ile yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 olarak hesaplanıyor. 

GES İÇİN KAYIT BEDELİ NASIL HESAPLANIYOR?

Güneş enerjisi santrallerinde ise Yapı kayıt Belgesi bedeli hesaplanırken, m2cinsinden arsa alanı, TL/m2cinsinden arsa birim fiyatı rayiç bedeli ve MW cinsinden kurulu güç değerleri kullanılıyor. Yapı Kayıt Belgesi, başvuru yapılması ve bedelin ödenmesinin ardından e-Devlet üzerinden alınabiliyor. İmar Barışı düzenlemesi için son başvuru tarihi, 31 Ekim 2018 olacak. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler