1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. SEDAŞ: Kadın işi erkek işi yok, iş var

SEDAŞ: Kadın işi erkek işi yok, iş var

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), kadınların enerji sektöründe eşit haklarla, daha fazla istihdam edilmesine yönelik çalışacak...

SEDAŞ: Kadın işi erkek işi yok, iş var

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), kadınların enerji sektöründe eşit haklarla, daha fazla istihdam edilmesine yönelik çalışacak bir kurul oluşturdu. SEDAŞ CEO’su Bekir Sami Güven, kadın işi erkek işi diye ayrım yapmayacaklarını söyledi. 

SEDAŞ’tan yapılan açıklamada, şirket bünyesinde Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi kapsamındaki ilkelere dayanarak “İşte Fırsat Eşitliği Kurulu” oluşturulduğu duyuruldu. Açıklamada; “Organizasyon yapısının her kademesinde bakış açılarımızda ve tutumlarımızda ‘iyi’ olarak belirlenen durumumuzu ‘en iyi’ye yükseltmek için harekete geçtik. Türkiye'nin de geleceğine katkı verecek bir dönüşüm için farkındalık yaratacağız” denildi.  

ERKEK KADIN AYRIMCILIĞINA YER YOK 

SEDAŞ İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Toplumsal Cinsiyet ve Fırsat Eşitliği Kurulu (TCFEK) oluşturarak bu kurula ‘İşte Fırsat Eşitliği Kurulu’ adını verdiklerini belirtti. Bu kurulun Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’ndeki maddeler içinde bulunan, ‘eşitsizliklerin azaltılması, cinsiyet eşitliği başlıkları’ ile direkt ilgisi olan İşte Fırsat Eşitliği Projesi’ne start verdiğini kaydeden Güven, “Bu proje ile ön yargılarımızı, tavırlarımızı ve yerleşik fikirlerimizi gözden geçireceğiz. Çünkü birçok insan gibi bizler de bilinçaltında kültürel geleneklerden, önyargılar ve toplumsal yapılardan etkilenebiliyoruz. Şirketimiz kurumsal dilinde erkek ve kadın ayrımcılığına yer vermeyeceğiz. Yaptığımız işlerle ilgili ‘Kadın İşi’ veya ‘Erkek İşi’ gibi mevcut kalıp yargıları ortadan kaldırmak üzere el birliği ve iş birliği yapacağız. Hep birlikte ayrımcılık karşıtı ve eşit fırsatlar politikamızı hazırlayacağız” dedi.

ENERJİ SEKTÖRÜ KADIN UZMANLARA İHTİYAÇ DUYUYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar” başlıklı ödül töreninde, enerji sektöründe çalışan kadın sayısının arzu edilen seviyede olmadığı belirtilmişti. Aynı törende kadınlara hayallerinin peşinde koşmaları çağrısında bulunulmuş; özellikle kariyerinin başında olan ya da kariyer planlaması aşamasında olan kadınlara, enerji ve maden alanında büyük ihtiyaç duyulduğu ifade edilmişti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler