1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. AGT Antalya OSB’ye 5 MW’lık biyokütle santrali kuracak

AGT Antalya OSB’ye 5 MW’lık biyokütle santrali kuracak

Enerji Günlüğü - AGT Enerji, Antalya Döşemealtı’nda bulunan MDF Üretim Tesisi'nde yılda 145 bin ton biyokütlenin yakılacağı 5 MW’lık bir biyokütle...

AGT Antalya OSB’ye 5 MW’lık biyokütle santrali kuracak

Enerji Günlüğü - AGT Enerji, Antalya Döşemealtı’nda bulunan MDF Üretim Tesisi'nde yılda 145 bin ton biyokütlenin yakılacağı 5 MW’lık bir biyokütle santrali kuracak. 

Antalya ili, Döşemealtı İlçesi Antalya Organize Sanayi Bölgesi 3. Kısımda bulunan AGT Ağaç San. ve Tic. A.Ş.’ye ait MDF/ HDF levha, panel, parke, emprenyeli kağıt, emprenyeli kağıt kaplı levha üretimi yapılan tesisin içinde ayrılan alanda AGT Enerji A.Ş. tarafından biyokütle enerji üretimi tesisi kurulması planlanıyor.

Yaklaşık 86 milyon lira maliyetle kurulması planlanan tesiste AGT Ağaç tarafından mevcut durumda işletilen üretim tesisinde oluşan ve herhangi bir kimyasal ile muamele görmemiş biyokütle kullanılarak elektrik ve ısı enerjisi elde edilecek. Elde edilen ısı enerjinin bir kısmı buhar, kızgın yağ ve sıcak gaz tedariki olarak AGT Ağaç prosesinin çeşitli yerlerinde kullanılmak üzere AGT AĞAÇ firmasına satılacak. 

Kazanda yakılan biyokütlenin 40,5 MWt’lık kısmı ise ısı olarak MDF hattına taşınacak, iç kayıplardan sonra kalan 22 MWt’lık ısı ile de, 5 MWe üretim kapasitesine sahip bir ORC (Organik Rankin Çevrimi) santrali vasıtasıyla elektrik üretilecek. Üretilen elektriğin 0,4 MWe kısmı tesisin kendi iç tüketiminde kullanılacak, kalan 4,6 MWe kısmı tesise 1 km uzaklıkta bulunan AOSB trafo binasına 34,5 kV seviyesinden bağlanacak.

 Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler