1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. ERG Verbund’un Çelikler'e devrine rekabet onayı

ERG Verbund’un Çelikler'e devrine rekabet onayı

Enerji Günlüğü - Afşin Elbistan (A) termik santrali ve kömür madeninin işletme hakkına sahip ERG Verbund AŞ hisselerinin Çelikler’e devrine Rekabet...

ERG Verbund’un Çelikler'e devrine rekabet onayı

Enerji Günlüğü - Afşin Elbistan (A) termik santrali ve kömür madeninin işletme hakkına sahip ERG Verbund AŞ hisselerinin Çelikler’e devrine Rekabet Kurulu onayı çıktı. 

Rekabet Kurumu Başkanlığı, ERG Verbund Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin tüm hisselerinin Fadlı Çelik, Hasan Çelik, Memet Çelik, Bilal Çelik ve Tahir Çelik tarafından devralınması işlemini onayladı. 

ERG Verbund AŞ işletme hakkını elinde bulundurduğu Afşin Elbistan (A) Termik Santrali ve kömür madeni işletmesinde henüz elektrik üretim faaliyeti yapmasa da ilgili madenlerden elde ettiği kömürün satışıyla gelir elde ediyor. Rekabet Kurumu, devir işlemine oybirliği ile karar verdi. Hisse devrinin onaylanmasıyla Afşin Elbistan (A) Termik Santrali ve kömür madeni işletmesinin mevcut ünitelerinin işletilmesi ve rehabilitasyonu, yeni ünitelerin yapımı ve işletilmesi hakları Çelik ailesi fertlerinin oldu. 

Devir işleminin onaylanmasıyla ilgili gerekçeli kararının tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olacak. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler