1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. ODTÜ Koleji, biyoyakıt projesiyle iGEM Yarışması'na katılacak

ODTÜ Koleji, biyoyakıt projesiyle iGEM Yarışması'na katılacak

Enerji Günlüğü – Ankara ODTÜ GVO Özel Lisesi, iGEM Yarışması’na bu yıl lignoselülozik atıklardan biyoetanol üretim sürecinde verimi arttırmak...

ODTÜ Koleji, biyoyakıt projesiyle iGEM Yarışması'na katılacak

Enerji Günlüğü – Ankara ODTÜ GVO Özel Lisesi, iGEM Yarışması’na bu yıl lignoselülozik atıklardan biyoetanol üretim sürecinde verimi arttırmak ve verim artışını engelleyen olumsuzlukları bitkisel gen müdahaleleriyle gidermeyi amaçlayan projeyle katılacak.

Ankara ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Lisesi düzenli olarak katıldığı iGEM,  Uluslararası Genetik Mühendisliği Grup Yarışması’na (International Genetically Engineered Machine Competition) biyoyakıt konulu bir projeyle katılıyor. Lise proje için sponsor arayışında.

Bu yılki projenin konusu, biyoyakıt olacak. Takımın amacı, lignoselülozik atıklardan biyoetanol üretim sürecinde verimi arttırmak ve verim artışını engelleyen olumsuzlukları bitkisel gen müdahaleleriyle gidermek. Biyoyakıtlar hem petrole olan dışa bağımlılığın giderilmesinde hem de çevre duyarlılığı açısından önemli alternatifler sunuyor. 

ORGANİZATÖR “MIT”

Ankara ODTÜ GVO Özel Lisesi, dünyanın en prestijli okullarından biri olan Massachussets Institute of Technology (MIT) tarafından organize edilen yarışmaya Türkiye'den katılan tek lise takımı. 2015 ve 2016 yıllarında, öğretmenleri Tuğba İnanç Gök önderliğinde Altın Madalya ve çeşitli dünya birincilikleri alan takım, 2016 yılındaki kolon kanserinin tedavisi hakkında hazırladıkları “Wrap to Death” adlı projeleriyle Türk basınında büyük yankı uyandırmıştı. 

SPONSORLARA ÇAĞRI

Yarışmaya katılım ücreti olan 5 bin USD ve deney düzeneği kurulumunu Ankara ODTÜ GVO Özel Lisesi üstleniyor. Deneylerin zamanında ve sağlıklı olarak yapılabilmesi için yaklaşık 35.000 TL tutarında bir bütçeye ihtiyaç var. Ankara ODTÜ GVO Özel Lisesi, deney bütçesi ve 10 kişilik ekibin Ankara–Boston gidiş dönüş uçak biletleri ile konaklama ve yeme/içme giderlerinin karşılanabilmesi için sponsorlar arıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler