1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total Bütangaz’ı İpragaz’a devredecek

Total Bütangaz’ı İpragaz’a devredecek

Enerji Günlüğü - 2016 yılında Türkiye’deki istasyon ağını, ticari faaliyetlerini, ikmal ve lojistik varlıkları ile kokusuz LPG tanklarını satan...

Total Bütangaz’ı İpragaz’a devredecek

Enerji Günlüğü - 2016 yılında Türkiye’deki istasyon ağını, ticari faaliyetlerini, ikmal ve lojistik varlıkları ile kokusuz LPG tanklarını satan Total şimdi de dolum ve depolama faaliyeti yapan Bütangaz’ı satıyor.

Fransız petrol şirketi Total Türkiye’deki varlıklarını elden çıkarmaya devam ediyor. Hollanda menşeli SHV Energy adlı şirkete ait İpragaz A.Ş. tarafından, Total Turkey Pazarlama A.Ş.'nin sahip olduğu Bütangaz A.Ş. hisselerinin devralınması işlemine yönelik olarak Rekabet Kurulu'ndan izin alınması için başvuruda bulunuldu. 

Rekabet Kurulu izin verir ve anlaşma tamamlanırsa Total'in madeni yağlar dışında Türkiye”deki varlığı neredeyse sona ermiş olacak. Total, 2016 yılında istasyon ağını, ticari faaliyetlerini, ikmal ve lojistik varlıklarını yaklaşık 325 milyon euro karşılığında Demirören Grubu’na satmıştı. Yine aynı yıl kokusuz LPG üretimi ile ilgili bazı tanklarını İpragaz'a devretmişti.

Bütangaz'in Tekirdağ'a bağlı Marmara Ereğlisi ilçesinde içinde 5.000 metreküplük LPG küre ve silindirik tankları bulunan gaz terminali bulunuyor. İpragaz’ın ise Türkiye genelinde 10 Tüplü Satış Bölge Müdürlüğü, 3 Tüplü Saha Ofisi, 8 Dökme Gaz Satış Bölge Müdürlüğü, 5 Dökme Gaz Satış Bürosu, 9 Akaryakıt ve Otogaz Satış Bölge Müdürlüğü, 15 LPG Dolum Tesisi, 3 Stoklama Terminali ve 4 Tüp ve 1 Emtia Deposu bulunuyor.

TOTAL DEMİRÖREN GRUBU'NA SATILDI

TOTAL'İN TÜRKİYE İSTASYONLARININ SATIŞ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler