1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Altı aylık elektrik üretimi yüzde 2.5 arttı

Altı aylık elektrik üretimi yüzde 2.5 arttı

Enerji Günlüğü - (ÖZEL HABER) Türkiye’de yılın ilk altı ayındaki elektrik üretim miktarı yüzde 2.5’lik artışa 141.8 milyar kilovatsaat’e (kWh)...

Altı aylık elektrik üretimi yüzde 2.5 arttı

Enerji Günlüğü - (ÖZEL HABER) Türkiye’de yılın ilk altı ayındaki elektrik üretim miktarı yüzde 2.5’lik artışa 141.8 milyar kilovatsaat’e (kWh) yükseldi. 

Türkiye’nin elektrik üretimi artmaya devam ediyor. Enerji Günlüğü’nün derlediği bilgilere göre bu yılın ilk altı aylık döneminde üretilen elektrik miktarı yüzde 2.5’lik artışla 141 milyar 842 milyon kWh oldu. 

EN BÜYÜK PAY KÖMÜRÜN

Elektrik üretiminde kaynaklar bazında en büyük pay yüzde 36.8 ile kömür santrallerine ait. Yüzde 29.2 ile doğalgaz çevrim santralleri ikinci sırada yer alırken, Üçüncü sırada yüzde 23.1’lik pay ile hidroelektrik santraller (akarsu santralleri yüzde 8.9, barajlı HES’ler yüzde 14.2) yer aldı. 

RÜZGARIN PAYIN YÜZDE 6.4

Elektrik üretiminde bu yılın ilk altı ayında su hariç yenilenebilir kaynakların payında artış devam etti. Bunlar arasında en yüksek pay yüzde 6.4’lık pay ile rüzgar santralleri ilk sırada yer alırken, yüzde 2.4’lük pay ile jeotermal santraller ikinci sırada geliyor. Biyokütle santralleri yüzde 0.8’lik paya sahip olurken sadece 19 milyon kWh elektrik üretilen güneş enerji santralleri (GES) henüz yüzdelik dilimde ciddiye alınacak bir paya sahip değil. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler