1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hattat Enerji Amasra’da kömür hazırlama tesisleri kuracak

Hattat Enerji Amasra’da kömür hazırlama tesisleri kuracak

Enerji Günlüğü - Hattat Enerji, Bartın’ın Amasra ilçesinde çıkarılan taş kömürünün yıkanması ve zenginleştirme işlemine tabii tutulması amacıyla...

Hattat Enerji Amasra’da kömür hazırlama tesisleri kuracak

Enerji Günlüğü - Hattat Enerji, Bartın’ın Amasra ilçesinde çıkarılan taş kömürünün yıkanması ve zenginleştirme işlemine tabii tutulması amacıyla iki Kömür Hazırlama Tesisi kuracak.

Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. tarafından Bartın İli, Amasra İlçesi, Gömü Köyü Mevkii’ nde iki sahada çıkarılan tüvenan taşkömürünün yıkama ve zenginleştirme işlemine tabi tutulacağı Kömür Hazırlama Tesisleri kurulacak. Proje kapsamında Kömür Hazırlama Tesisi’ nden çıkacak ürünlerin depolanacağı Lavvarlanmış Kömür Stok Sahaları ve lavvar tesisi proses atıklarının depolanacağı Atık Depolama Tesisleri de yer alıyor.

HEMA TERMİK SANTRALİNE HAZIRLIK

Kömür Hazırlama Tesisi’ nde gerçekleştirilecek işlemler sonucunda 4.300-4.400 kcal/kg arasında kalorifik değere sahip tüvenan kömürden yaklaşık 6.250-6.350 kcal/kg’ da teshin kömürü, yaklaşık 6.300- 6.400 kcal/kg’ da, yaklaşık 6.000-6.100 kcal/kg’ da sanayi kömürü ve yaklaşık 3.600-3.700 kcal/kg’ da ara ürün (mikst) elde edilecek. Elde edilecek ürün Hema Termik Santrali işletmeye alınıncaya kadar piyasaya satılacak, söz konusu santral işletmeye alındıktan sonra santral yakıtı olarak kullanılacak. Projeden elde edilecek ürünün tamamı gerçekleştirilmesi planlanan Hema Termik Santrali’nin yakıt ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasitede olmaması durumunda kalan miktar Amasra-B Sahası’nın 3 Nolu İşletme Sahası’ ndan elde edilecek kömürden karşılanacak.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler