1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mahir Ulutaş EMO 49. Dönem Başkanı oldu

Mahir Ulutaş EMO 49. Dönem Başkanı oldu

EMO 49. Olağan Genel Kurulu sonrasında başkanlığa Mahir Ulutaş seçildi.

Mahir Ulutaş EMO 49. Dönem Başkanı oldu

Enerji Günlüğü - EMO 49. Olağan Genel Kurulu sonrasında Mahir Ulutaş başkanlığındaki yeni yönetim, görevi devraldı. 

Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) 49. Olağan Genel Kurulu’nda seçilen Yönetim Kurulu, Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu, 04 Mayıs 2024 tarihinde törenle göreve başladı. 

Yeni Yönetim Kurulu yaptığı ilk toplantıda görev dağılımını belirledi. EMO 49. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığına önceki dönemde de başkanlık yapan Mahir Ulutaş seçildi. Başkan Yardımcılığını Mehmet Mazmanoğlu, Yazmanlığı Ramazan Pektaş, Saymanlığı Ender Kelleci üstlendi. Ogün Sıy, Alaattin Ali Yolcu ve Bülent Özgümüş de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldılar.

EMO 49. Dönem Onur Kurulu Başkanı olarak İlhan Metin seçilirken, Raportörlüğe Dağıstan Bekiroğlu getirildi. EMO 49. Dönem Denetleme Kurulu Başkanlığı’na ise Naci Basmacı, Denetim Kurulu Raportörlüğüne de Mehmet Hepzarif seçildi.

MAHİR ULUTAŞ KİMDİR?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, mesleki çalışmalarını özel sektörde sürdürüyor. 

Ulutaş EMO’da daha önce Ankara Şubesi 17. Dönem Yönetim Kurulu Sayman Üyeliği, EMO İzmir Şubesi’nde 28. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 29. Dönem Yazman Üyeliği, 30 ve 31. dönemler Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yaptı. 

EMO 40. Dönem yönetiminde ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Mahir Ulutaş, 48. Dönem’de de Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştı. 

EMO, yayınladığı bültende yeni yönetimde görev alan diğer isimleri şöyle tanıttı: 

MEHMET MAZMANOĞLU

Başkan Yardımcısı SEÇİLEN Mehmet Mazmanoğlu, Yıldız Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Halen özel sektörde çalışAN Mazmanoğlu, EMO İstanbul Şubesi 33. Dönem Saymanlığı, EMO 37. Dönem Denetleme Kurulu Üyeliği, 40. Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği ve 48. Dönem’de de Saymanlık ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

RAMAZAN PEKTAŞ

Yönetim Kurulunda Yazman olarak görev alan Ramazan Pektaş, ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Halen özel sektörde çalışan Pektaş, EMO Ankara Şube’de 1993-2010 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Yazmanlık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevler yaptı. Pektaş 48. Dönemde de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyordu.

ENDER KELLECİ

Yönetim Kurulu tarafından Sayman olarak görevlendirilen Ender Kelleci ise Osmangazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Halen özel sektörde çalışan Ender Kelleci, EMO Eskişehir Şube’de 2010-2018 yılları arasında Yazman, Sayman ve Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra, 2018-2024 yılları arasındaki 3 dönem boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

OGÜN SIY

Yönetim Kurulu Üyesi olan Ogün Sıy, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve telekomünikasyon sektöründe yurtiçi ve dışında danışmanlık ve yöneticilik yaptı. Halen özel bir firmada çalışmaya devam eden Sıy, 48. Dönemde de Yönetim Kurulu Üyesi ve Sayman olarak görev almıştı.

ALAATTİN ALİ YOLCU

EMO Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Ali Yolcu, Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Halen Gençlik ve Spor Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü’nde çalışan Yolcu, 2002-2004 yılları arasında EMO Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği, 2018-2022 yılları arasında EMO Ankara Şubesi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yazmanlık yaptı.

BÜLENT ÖZGÜMÜŞ

49. Dönem EMO Yönetim Kurulu Üyelerinden Bülent Özgümüş ise İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Halen Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’nde çalışan Özgümüş, EMO’da 2008 yılına kadar Zonguldak Temsilci Yardımcısı, 2008’den bugüne kadar da Zonguldak Temsilcisi olarak görev yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler