1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EUROGIA2020 Topluluğu Başkanlığına Murat Pınar seçildi

EUROGIA2020 Topluluğu Başkanlığına Murat Pınar seçildi

Enerji Günlüğü - Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, AB’nin enerji alanında Ar-Ge çalışmalarını şekillendiren EUROGIA2020...

EUROGIA2020 Topluluğu Başkanlığına Murat Pınar seçildi

Enerji Günlüğü - Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, AB’nin enerji alanında Ar-Ge çalışmalarını şekillendiren EUROGIA2020 Topluluğu’nun Başkanı oldu.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, Avrupa Birliği'nin yeni teknolojiler ve projeler geliştirilmesi için oluşturduğu EUREKA çatısı altında faaliyet gösteren EUROGIA2020 Topluluğu'nun başkanlığına seçildi. 

SEKTÖRE HİZMET ESAS

EUROGIA Başkanı Murat Pınar, önemli olanın unvanlar değil bu topluluğun içinde yer alarak sektöre hizmet etmek olduğunu belirtti. Pınar konuyla ilgili şunları söyledi: "Avrupa Birliği'nde enerji alanında Ar-Ge çalışmalarının lokomotifi konumunda olan EUROGIA2020 Topluluğu, geleceğin şekillenmesinde çok önemli bir rol oynuyor. Başkanlık dönemimde yurtdışındaki başarılı Ar-Ge uygulamalarını ülkemize getirmek en önemli hedeflerimizden biri olacak. Türkiye olarak Ar-Ge alanında yalnızca takipçi değil öncü olmamız gerekiyor. Önceden olduğu gibi başkanlık dönemimizde de çalışmalarımıza, projelerimize devam edeceğiz."

Uluslararası Şirketlerin ‘Düşük Karbonlu Enerji Teknolojileri’ geliştirme konusundaki işbirliklerini destekleyen EUROGIA2020, mevcut teknolojilerin yaygınlaştırılmasının sağlanması ve inovatif teknolojik çözümlerin geliştirilmesi konusunda çalışmalarda bulunuyor.

EUROGIA2020 Topluluğu'nun odağında, çeşitli temiz enerji kaynakları geliştirmek, tüm tüketici ve endüstri uygulamalarında enerji verimliliğini geliştirmek, dünyanın büyüyen fosil yakıt ihtiyacını karşılamak ve teknoloji ile toplum arasındaki etkileşimde sürdürülebilir ve etkili bir enerji sistemi oluşturmak gibi Ar-Ge projeleri yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler