1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji verimliliği denetimleri başlıyor!

Enerji verimliliği denetimleri başlıyor!

Enerji Günlüğü - YEGM'e bağlı ekipler endüstriyel işletmeler ve binaların enerji verimliliğini denetleyecek. Enerji israfını önleyerek enerji maliyetlerini...

Enerji verimliliği denetimleri başlıyor!

Enerji Günlüğü - YEGM'e bağlı ekipler endüstriyel işletmeler ve binaların enerji verimliliğini denetleyecek. 

Enerji israfını önleyerek enerji maliyetlerini düşürmeyik amacıyla hazırlanan Enerji Verimliliği Denetim Yönetmeliği kapsamında denetimler Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğüne bağlı yetkililerce yapılacak. 

Buna göre, YEGM denetim yetkilileri, düzenli olarak yürütecekleri izleme çalışmaları kapsamında veya ihbar üzerine denetim yapacak. Denetimler hem bilgi ve belge üzerinden hem de yerinde denetim yoluyla yapılacak.  

Endüstriyel işletme, bina sahipleri veya yönetimleri, yönetmelikle çerçevelenen verimlilik sorumluluklarına aykırı hareket etmelerinde ise, aykırılığın giderilmesi için uyarılacak. Aykırılık 30 gün içinde giderilmezse endüstriyel işletme, bina sahibi veya bina yönetimine 20 bin lira idari para cezası uygulanacak. 

İDARİ PARA CEZASI 2 KAT ARTIRILABİLİR 

Denetim yetkililerince istenilecek bilgi ve belgelerinin incelenmesine izin verilmemesi halinde, ilgili kişi veya şirkete bu belgelerin verilmesi için 30 gün süre tanınacak. Söz konusu bilgilerin, verilen süre sonunda yanlış veya eksik verilmesi halinde 10 bin lira, hiçbir bilgi verilmemesi veya yerinde inceleme imkanının tanınmaması halinde 50 bin lira idari para cezası uygulanacak. İdari para cezası miktarı, uygulamayı takip eden bir yıl içinde uygunsuzluğun giderilmemesi halinde 2 kat artırılacak. 

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler